Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Roosendaalse Burgemeester Ziet Geen Meerwaarde In Onafhankelijk Onderzoek Naar Bestuurscrisis We Moeten Vooruit

Roosendaalse burgemeester ziet geen meerwaarde in onafhankelijk onderzoek naar bestuurscrisis: ‘We moeten vooruit’

Bestuurscrisis

Roosendaal kampt sinds begin dit jaar met een bestuurscrisis. De coalitie van VVD, PvdA en D66 viel uiteen en burgemeester Han van Midden weigerde op te stappen. Dit leidde tot veel onrust binnen de gemeenteraad en onder de inwoners van Roosendaal.

De gemeenteraad heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de bestuurscrisis. Het doel van dit onderzoek is om de oorzaken van de crisis vast te stellen en aanbevelingen te doen om soortgelijke crises in de toekomst te voorkomen.

Burgemeester ziet geen meerwaarde

Burgemeester Han van Midden ziet echter geen meerwaarde in dit onafhankelijke onderzoek. Hij vindt dat de gemeente zich moet focussen op de toekomst en niet op het verleden.

"We moeten vooruit," zei Van Midden tijdens een persconferentie. "We hebben een nieuwe coalitie gevormd en we willen ons nu richten op de uitdagingen waar Roosendaal voor staat."

Kritiek op burgemeester

De uitspraken van de burgemeester hebben tot veel kritiek geleid. Sommige raadsleden vinden dat Van Midden zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Zij vinden dat het belangrijk is om de oorzaken van de bestuurscrisis vast te stellen om soortgelijke crises in de toekomst te voorkomen.

Ook onder de inwoners van Roosendaal is er veel onbegrip over de houding van de burgemeester. Zij vinden dat het belangrijk is om te weten wat er is gebeurd en wie hiervoor verantwoordelijk is.

Toekomst

Ondanks de kritiek blijft burgemeester Van Midden bij zijn standpunt. Hij wil dat de gemeente zich richt op de toekomst en niet op het verleden.

Het is nu aan de gemeenteraad om te beslissen of het onafhankelijke onderzoek doorgaat. De raad zal hierover op 15 september een besluit nemen.


Comments